TERREINRIJDEN


4 WD Club 4x Fun organiseerd regelmatig om met de Club terrein te gaan rijden. Dit varieŽrd van terreinen in Nederland, BelgiŽ, maar ook in Frankrijk. De uitstapjes zijn voor 1 dag, een heel weekend en met hemelvaart vaak 4 dagen. Iedereen is vrij om te komen wanneer hij wil en zo ook weer het vertrekken. Deze weekenden staan in het teken van gezelligheid en het terreinrijden, het uitoeffenen van je hobby.

4 WD Club 4x Fun vindt het ook leuk om nieuwe terreinen te ontdekken. Zo zijn afgelopen zomer vakantie een aantal leden in Frankrijk op vakantie geweest en zijn op het terrein in Cinq Pilliers terrein gaan rijden (in de beurt van Parijs). Het terrein blijkt leuk te zijn en daarom willen we hier als Club met Hemelvaart naartoe.

Onderstaand het vakantie "verslag" van Lian Augustijn.

Vakantie naar het terrein 'Cinq Pilliers'.

Van de zomer zijn wij (Bart, Jasper, Mayckel en Lian) 5 dagen lang een nieuw terrein gaan verkennen in Frankrijk. Na lang rond rijden en een paar telefoontjes met het thuisfront Augustijn hebben we het gevonden, het terrein ligt in de bossen tussen Ribťcourt-Dreslincourt en Noyon. Het duurt even voor je het gevonden hebt, maar het is de moeite waard om te zoeken. Het terrein is anders dan de rest omdat het de mogelijkheid biedt om ondergronds te rijden. In de 1e wereldoorlog is in dit gebied gevochten en als gevolg daarvan zijn er ondergrondse wegen aangelegd om de troepen te verplaatsen en opslag/schuil ruimtes te creŽren. In deze gangen kan je routes volgen, die je door de grotten leiden. Het is echt indrukwekkend groot en er is veel te zien, zo zie je de routes naar verschillende dorpen en is er nog een gevangenis. Met een Suzuki met fatsoenlijk licht is het goed te rijden, maar je auto moet niet veel groter zijn, de Rocky strandde halverwege; te hoog. Met de quad van Bart was het ideaal, die kon overal komen, ook op plekken waar zelfs een Suzuki niet kan komen. Het terrein bestaat uit twee verschillende delen, je kan dus in de grotten rijden, maar ook daarbuiten is er nog een heel stuk bos waar je goed kan uitleven. Het is wel goed opletten, omdat er een aantal delen van de grotten ingestort zijn en je dus ineens een gat van een paar meter diep tegenkomt, hier kan je de grotten weer in. Qua camping is er helemaal niks, je hebt geen stromend water en al helemaal geen douche of wasgelegenheid. Wel een 'toilet' (een pijp de grotten in met een wc bril erop). Een eindje in het terrein is er een hangar met een koelkast die je mag gebruiken en stroom, toch handig voor al dat gesleutel. Hier kan je met een standaard jeep ook komen maar met een 'gewone auto' niet. Wel is er op 10 minuten rijden een grote supermarkt en eventueel zitten er in de buurt campings waar je toch kan douchen, maar hier zijn wij niet geweest. Het terrein wordt beheerd door een man die er komt slapen in een bunker als er mensen zijn, we vermoeden dat hij ook quads verhuurd, maar dat kregen we niet uitgelegd aan hem. Wel hebben we een routebeschrijving gekregen, en hem verteld dat we volgend jaar terug komen met meer auto's. De kosten weten we niet, een dronken fransman (de beheerder) is niet te verstaan, dus wat euro's en een lieve lach volstonden. Ik hoop dat jullie net zo enthousiast zijn geworden als wij, want het is echt een mooi terrein, vooral voor mensen die ook in de 1e wereldoorlog geÔnteresseerd zijn, hier is nog veel moois te zien.

See you all in Cinq Pilliers!!

De groeten Lian AugustijnIn onze agenda kun je de juiste data zien dat we dit terrein gaan bezoeken.